Sos de usturoi (aioli)

 

Un sos absolut fantastic de bun. Și am uitat să adaug că este extraordinar de gustos. OK. Mă joc cu cuvintele, dar chiar e bun și salvează multe feluri de mâncare. Evident, n-o să-l recomand dacă ai o întâlnire :)

Ai nevoie de: un gălbenuș de ou, trei căței de usturoi tăiați, un vârf de sare și trei linguri de apă minerală, ulei 100 ml ( sau 150 ml – evaluezi singur(ă), trebuie să torni până când compoziția se îngroașă).

Mai întâi am pus usturoiul, sarea și apa minerală, apoi le-am blendat, apoi am adăugat și gălbenușul. Le-am blendat în continuare.Treptat am început să adaug uleiul (ca la maioneză).Et… voila! :)

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>