Nu aveam multe ingrediente prin frigider, dar aveam poftă de “ceva bun”. Combinația – banane & căpșuni e un compromis acceptabil…Nu se întâlnesc în același sezon, așa că ori una ori cealaltă va avea sau nu gust…dar voi puteți să folosiți diferite fructe: kiwi, anansas etc; în general fructele necitrice.
Totul s-a schimbat când am făcut și dressingul lemon curd. Sau custardul de lâmâie. Sau, mai simplu – crema de lămâie.
Pentru asta am avut nevoie de:
50 g unt nesărat tăiat cubulețe
2 ouăȘi 2 lămâiLe-am pus pe toate într-un bol la bainmarin și le-am amestecat până au căpătat o consistență groasă. Când am considerat că e gata, am strecurat compoziția și am lăsat-o să se răcească.
TIPS: crema de lămâie se poate depozita într-un borcan în cămară sau în frigider pentru 2-3 săptămâni!
Arată delicios, nu? Ei bine, vă garantez că e și foarte bun!