Astăzi am gătit pentru vegetarianul din familie. Pentru asta am avut nevoie de:
• orez basmati
• 1 cățel de usturoi
• 70 g de dovlecel
• 70 g de vânătă
• 10 g de ginger
• sare și piper
• ulei de măsline
•pătrunjel.
• 100 ml de sos de soia Am început prin toca legumele mari în cuburi egale.Iar ceapa, gingerul, usturoiul și pătrunjelul, după cum se vede, mult mai mărunt.Am pus tigaia la încins cu obișnuitul ulei de măsline.Mai întâi am pus la sotat ceapa cu pătrunjelul și gingerul, pentru 2 minute.Apoi ardeiul gras pentru încă 2 minute.Apoi a venit rândul dovlecelului pe care l-am lăsat 3 minute.Le-am amestecat bine cât să formeze această paletă cromatică.Între timp s-a fiert și orezul, pe care l-am strecurat și l-am aruncat în tigaie.Am răsfirat peste el și pătrunjelul.La final am turnat sosul de soia.Și am amestecat pe foc, pentru încă 1 minut.Și-asta e tot! L-am scos în farfurie și l-am servit cald. Să aveți poftă!