Îmi plac mult salatele, așa că acest sfârșit de săptămână despre asta o sa fie vorba. Una acum, alta mai pe seara, iar mâine o sa fie cam la fel… Am gătit doar pentru mine așa că am scăpat și mai repede decât de obicei
Ingredientele sunt improvizate – ce am găsit și eu prin frigider: • 70 g de fasole verde • 3 felii de bacon • câte 2 frunze mari de salată verde creață și roșie creață • 2 căței de usturoi • 2 fire de salvie • 2 linguri de ulei de măsline • sare & piper.
Am prăjit baconul în tigaie, fără ulei, până a devenit crocant.Cam 3 minute am fiert fasoalea în apă cu sare, fără să tai de la început capetele (ca să nu intre apa în păstaie).Am tăiat baconul în bucăți mici,pe care le-am răsturnat peste salata creață.Am mărunțit și firele de salvie.Și usturoiul.Am tăiat fasolea (abia acum am înlăturat capetele).Le-am pus pe toate într-un bol pe care l-am nins cu sare&piper.Puțin ulei de măsline.Și asta e tot!Foarte gustos! Parol! foto: Vlad Cioplea