De 8 martie, un desert bun, cum altfel Am cules din supermarket 200 g de căpșuni proaspete. Sau în orice caz, foarte arătoase.Iar restul ingredientelor le aveam prin casă: 250 g de margarină de care am avut nevoie la temperatura camerei,250 g zahăr,4 ouă foarte proaspete, direct de la sursă ,și 200 g făină.Am mixat margarina cu zahărul până când compoziția a devenit complet albă, apoi am adăugat treptat ouăle, câte unul la 30 de secunde, continuând să mixez. La final arăta așa.Mi-am pregătit 1 linguriță de praf de copt.Și 70 g amidon de porumb (care se poate înlocui cu făina din grâu).
Am cernut făina separat și am amestecat-o cu amidonul și cu praful de copt, ambele cernute și ele (le cern pe toate pentru a se aera aluatul; în felul acesta iese mai pufos și crește mai mult).
Apoi am amestecat cele două compoziții.Le-am răscolit cu o spatulă din lemn pentru câteva minute.Până când toate elementele s-au îmbinat perfect.Am tăiat căpșunile.Le-am aruncat în compoziție.Și am amestecat din nou.Aici am pregătit tava pentru cuptor. Am uns-o cu 10-15 g unt.Am turnat în ea compoziția.Și am uniformizat-o. Apoi am trimis-o în cuptor la 190 GC.După 25 de minute arăta așa.Textura de la suprafață arată excelent, trebuie să recunoașteți! Am lăsat-o la răcit, apoi am scos toată prăjitura pe un tocător și am porționat-o. Nici la interior nu arată mai prejos.Pentru decor am folosit o căpșună, frișcă și zahăr pudră
.La mulți ani, doamnelor!O zi frumoasă vă doresc!