Pentru acest fel prefer întotdeauna creveții proaspeți, pe care să-i decortichez acasă, chiar înainte de folosire. Eu am gătit pentru 2 persoane, deci am avut nevoie cam de 300 g de creveți.
Pentru crusta tempura, am avut nevoie de 100 ml bere foarte rece și de 1 ou.
Le-am bătut împreună bine, după care am adăugat 100 g făină cernută ca să se aereze.
Le-am tot bătut…Între timp am pus ulei de floarea soarelui la încins – cam un cm în tigaie, și am dat creveții prin făină. Am scuturat bine de surplusul de făină și l-am băgat în temupura apoi în uleiul încins. I-am lăsat pe foc până au căpătat o nuanță aurie, apoi i-am scos pe un șervețel, ca să se scurgă bine uleiul. Și am terminat cu creveții.
Sosul remoulade l-am făcut din 100 g de maioneză,, 20 g ceapă tăiată mărunt, castravete murat 30 g, tăiat cubulețe foarte mici și capere – 20 g tocate, pătrunjel – câteva fire tocate mărunt și cam asta.
Se amestecă toate și se servesc creveții calzi, cu o bucată de lămâie