Creveți în tempura cu sos remoulade

 

Pentru acest fel prefer întotdeauna creveții proaspeți, pe care să-i decortichez acasă, chiar înainte de folosire. Eu am gătit pentru 2 persoane, deci am avut nevoie cam de 300 g de creveți.

Pentru crusta tempura, am avut nevoie de 100 ml bere foarte rece și de 1 ou.

Le-am bătut împreună bine, după care am adăugat 100 g făină cernută ca să se aereze.

Le-am tot bătut…Între timp am pus ulei de floarea soarelui la încins – cam un cm în tigaie, și am dat creveții prin făină. Am scuturat  bine de surplusul de făină și l-am băgat în temupura apoi în uleiul încins. I-am lăsat pe foc până au căpătat o nuanță aurie, apoi i-am scos pe un șervețel, ca să se scurgă bine uleiul. Și am terminat cu creveții.

Sosul remoulade l-am făcut din 100 g de maioneză,, 20 g ceapă tăiată mărunt, castravete murat 30 g, tăiat cubulețe foarte mici și capere – 20 g tocate, pătrunjel – câteva fire tocate mărunt și cam asta.

Se amestecă toate și se servesc creveții calzi, cu o bucată de lămâie

Poftă bună!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>