Este un pește cu care nu ai cum să dai greș. Carnea doradei este albă, este foarte gustoasă și nici nu necesită investiții spectaculoase. E perfect pentru o masă intimă – doi pești fiind suficienți pentru două persoane. (Mă rog, aici știu că e discutabil – depinde de cât de mult mănâncă fiecare. Ca să fii în siguranță, cumpără 3-4 pești
)

Rețeta mea se referă la o singură porție pentru că i-am gătit nepotului meu.
Și iată cum am început să-l prepar. Mai întâi l-am eviscerat și apoi l-am filetat. Despre cum poți face asta, găsești aici.
Am cumpărat 100 g de spanac proaspăt.
Și am curățat un cartof de 150 g.
Am pus de-o parte 20 g de unt.
Și am oprit jumătate de lămâie pentru decor, iar din cealaltă am folosit zeama.
Am crestat pe partea cu pielea fiecare file în parte și le-am condimentat cu sare și piper.
Din cartof am scos niște bile pe care le-am fiert în apă cu sare pentru 5 minute.
Asta doar pentru că arată bine în farfurie și pentru că trebuie să fii inventiv în bucătărie, mai ales dacă ai la masă copii
Aici am pus untul într-o oală și apoi pe foc până s-a topit.
Apoi am răsturnat spanacul.
L-am sotat cu puțină sare.
Între timp am pus și peștele la prăjit în puțin ulei de măsline. Pe partea cu pielea l-am ținut 5 minute, iar pe cealaltă parte cam 1-2 minute.
Aici am scos spanacul sotat.
Spre final am stors jumătatea de lămâie direct în tigaie.
Și pe farfurie am făcut o compoziție jucăușă, ca să i se pară “mâncabilă” nepotului.

Și asta e tot!

















