Zic să începem vara frumos…
Este rețetă care a apărut pe Designist, dar câțiva prieteni m-au rugat să o dezvolt, așa că iat-o pas cu pas:
• 1/2 ceapă roșie • 2 fire ceapă verde • 2 căței usturoi • o roșie • pătrujel • 200 g unt• 100 ml smântână dulce• 100 ml vin albȘi am început ușor, mărunțind ceapa,apoi usturoiulși ceapa verde, după cum se vede.Roșiei i-am scos miezulși am tăiat-o cuburi.Iar pătrunjelul l-am tăiat cât mai fin.În cratița cu ulei încins am pus ceapa și usturoiul la călit, pentru 1 minut.Apoi am adăugat midiile pe care le-am spălat în prealabil (pe cele care erau deja deschise le-am aruncat). După ce am ținut la înăbușit midiile (cu capac) pentru 2 minute și s-au deschis singure, am turnat paharul de vin și am lăsat încă 2 minute pe foc, până s-au deschis bine toate.După aceea am adăugat și smântâna, am răsfirat ceapa verde, roșiileși o parte din pătrunjel.Am amestecat bine adăugând și untul, pentru încă 2 minute, dar fără capac.Când au fost gata, le-am scos pe farfurie.Unde am mai răsfirat restul de pătrunjel, am turnat și sosul format în oală…
…și asta e tot!
S-aveți poftă!
Daaaaaaaa…Sunt foarte bune!
arata foarte bine, ma duc la mare si abia astept sa fac si eu
:d