Sunt inventate de scoțieni, iar acum nu le lipsește britanicilor de la ritualul ceaiului. Și la noi, așa, de duminică, zic că merg. Se produc foarte repede (pot fi făcute și în varianta sărată). Îmi pare rău că nu am making of la ele, dar într-o zi când o să-l prind pe Vlad liber promit să mă revanșez. Până atunci, iată rețeta:
125 g făină • 1/2 linguriță praf de copt • puțină sare • 30g unt • 1 lingură zahăr • 20 g stafide • un ou • 60 ml lapte rece
Am luat un bol și am cernut făina, sarea și praful de copt, peste care am pus untul și am amestecat cu mâna până a devenit precum pesmetul. Am adăugat apoi zahărul și stafidele. Oul l-am bătut și l-am amestecat cu laptele rece , iar 70 % din lapte și oul le-am turnat peste restul compoziției. Am ametecat până s-a omogenizat, le-am dat formă de biscuiți ceva mai înalți și i-am pus în tavă pe hârtie de copt. Cu o pensulă am uns fiecare minipâine în parte, cu compoziția de lapte și ou. Le-am trimis la cuptor la 180 GC timp de 20 min, apoi le-am scos si cât erau încă fierbinți le-am uns iar cu ou și lapte.
Eu le-am servit cu cremă chantilly (frișcă cu zahăr & vanilie proaspată) și zmeură. Se pot servi si cu unt și gem, parmezan ras…
Poftă bună!