Astăzi vă propun o rețetă de primăvară într-o combinație perfectă: penne & sos pesto.Se face super repede, dar e necesar ca sosul pesto să fie deja în frigider (se lasă să se odihnească câteva ore înainte de a fi consumat, însă puteți să-l faceți și cu o zi-două înainte).
Pentru 4 porții am avut nevoie de 200 g de penne.
de 150 g de roșii cherry.și de sos pesto.
Îl aveam deja în frigider, dar am mai făcut o tură ca să pot exemplifica în imagini:
15 frunze de busuioc proaspăt
1 lingură de muguri de pin1 lingură de parmezan ras1 cățel de usturoiȘi iată cât de simplu s-a desfășurat operațiunea pesto: am început cu blenderul în care am aruncat frunzele de mentă,usturoiul,parmezanulși mugurii de pin.La final am adăugat 150 ml de ulei de măsline, sare&piper.Și acesta-i sosul pesto.Pennele s-au fiert, le-am strecurat și am pus peste ele roșiile cherry.apoi am turnat sosul.E important ca pastele să fie foarte calde când sunt amestecate pentru că primesc mai bine aromele.Și asta e tot.